Alla inlägg den 7 augusti 2009

Av C - 7 augusti 2009 14:30

Expressen har under den senaste tiden haft en artikelserie om fattigdom. Jag har inte läst så mycket kvalificerad skit samlat på ett ställe på mycket länge. Visst, fattigdom är relativ, men det är inte fattigdom att inte kunna åka till Thailand, inte kunna äta köpepizza eller att inte kunna köpa märkeskläder.


Konsumtionshysterin i Sverige gör att även de som klarar sitt dagliga bröd räknas som fattiga. Är det en mänsklig rättighet att som 10-åring ha jeans för över 500 kr, mobiltelefon och dator på rummet? Nej! Det är ingen rättighet utan kanske istället en bonus som inte alls är självklar. Tänk om folk hade vett att uppskatta det som verkligen gör en rik istället för att klaga över att de inte har råd att skämma bort sina ungar..


Riktig fattigdom finns i Sverige men har man tak över huvudet, mat på bordet och hela och rena kläder så är man i ordets rätta bemärkelse inte fattig. Att urholka detta begrepp är ett hån mot alla de som är verkligt fattiga, de som lever på gatan och mer bekymrar sig för hur de ska kunna få nästa mål mat än hur de ska kunna införskaffa ett par märkesjeans.


Skäms och sluta klaga.

Av C - 7 augusti 2009 13:50

USA var först med att demonisera bruket och missbruket av denna drog. Användarna beskrevs som farliga, vanvettiga och demoraliserade. Var det verkligen så att en individ kunde gå från helt normal till en galen rödögd mentalpatient efter ett bloss? Nej, självklart inte, men Sverige importerade med glädje dessa fanatiska idéer från det stora landet i väster, trots att det egentligen bara var de styrande i USA som behövde något nytt att sätta tänderna i efter upphörandet av alkoholförbudet. Alkoholförbudet i sig är också intressant att diskutera i detta sammanhang men vi kan ta det lite senare.


Vänta lite så ska ni få se något spännande..

Där ja! Nu hittade jag en godbit. Så här vanvettig blir man alltså av cannabis, även om jag mest får för mig att de skildrar alkoholanvändande..

Ovido - Quiz & Flashcards